Boekrecensie Groter Groeien

Opvoeden vanuit het Hart is geen opvoedboek dat je een beetje doorleest en doorbladert. Het is meer een doeboek! Het boek telt eenentwintig hoofdstukken. Die hoofdstukken kun je zien als thema’s.

Kies een onderwerp dat op dat moment het beste aansluit bij jouw gezinssituatie. Bijvoorbeeld: ‘Communiceren met je kind’, ‘Gezin in balans’ of ‘Het stellen van grenzen’. In ieder hoofdstuk vind je opdrachten voor jezelf en dingen die je samen met je kind kunt doen.

Schrijf als ouder eens op welke rollen je in je leven vervult. Geef jezelf per rol een cijfer en geef aan aan welke rol je de meeste aandacht zou willen geven. Die van moeder, echtgenoot of collega?

Een voorbeeld van een ‘gezinsopdracht’ of iets wat je samen met je kind kunt doen, is het maken van een collage of een familieschild waarop wordt uitgebeeld waar je als familie voor staat.

Door de oefeningen beantwoord je je vragen op speelse wijze. Zo word je bewuster van wie je bent en hoe je opvoedt. Want de manier hoe je je kind(eren) opvoedt, zegt veel over jezelf…

Plaats een reactie

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden noch met anderen gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

Comment spam protected by SpamBam
(2814 spam filtered)