Een hart onder de riem

Letterlijk betekent “Iemand een Hart onder de riem steken”, iemand moed in spreken. Wat wij er op deze plek mee willen is dat je jezelf aanleert door middel van positieve gedachten (affirmaties) je te laten genieten van je ouderschap en een gelukkige ouder te laten zijn. Want, opvoeden is een leuke, boeiende en leerzame ontdekkingsreis! Gun jezelf het plezier ervan.

Als het de opvoeding van onze kinderen betreft, houden we er vaak allerlei overtuigingen op na: over je rol als ouder, over het stellen van grenzen, over wat wel en niet mag en kan, en over je kind zelf.

Gelukkig is een overtuiging iets wat je geleerd hebt te geloven. En dat betekent dat je deze ook weer kunt loslaten en kunt vervangen door een gedachte die je ondersteunt en helpt om jouw doelen in je (gezins)leven te bereiken. Het zorgt er voor dat je de ouder bent die je echt wilt zijn – of liever nog – die je vanuit je Hart bent.

Door anders over jezelf, je gezinsleden en jouw gezin als geheel te denken, zul je grote veranderingen in je leven realiseren. Belangrijk is dat je je blijft realiseren dat hoe je de wereld ziet of ervaart als ouder een weerspiegeling is van jouw eigen gedachten en overtuigingen. Als je anders gaat denken, krijg je andere dingen in de relatie met je kind en de wereld daar om heen.

AFFIRMATIE:

“Ik ben blij dat ik ben wie ik ben en ik creĆ«er liefdevol mijn eigen realiteit”

Vertrouw op jezelf als ouder. In tijden dat je niet tevreden bent hoe je het doet als ouder, zeg je deze affirmatie meerdere malen per dag tegen jezelf, of schrijf je het op kleine briefjes die overal ophangt of instopt. Door in volle overgave te laten zien wie jij bent, en te leven ten volle uit en zonder angst, ben je een lichtend voorbeeld voor je kind(eren).

Merk je dat er telkens eenzelfde belemmerende overtuiging zich de kop opsteekt, neem dan eens rustig de tijd om te kijken wat hierachter zit. De oefeningen uit het hoofdstuk “Overtuigd van jezelf” uit van het boek helpen je hierbij.

Plaats een reactie

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden noch met anderen gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

Comment spam protected by SpamBam
(2814 spam filtered)