Ervaringen

Wat anderen van het boek vinden:

 • Een boek met een opmerkelijke invalshoek. Opvoeden is hier tweerichtingsverkeer: je voedt je kind op, en tegelijk leer je veel over jezelf. Dit juich ik toe, want ik geloof dat dit effectiever is dan de topdown benadering die we nog veel om ons heen zien, én bovendien leuker!

  Marijke Sluijter, Hoofdredacteur van Educare

 • Opvoeden vanuit het hart is een prachtig en inspirerend boek dat precies de kern weergeeft van waar het in opvoeding om gaat. Het is eigenlijk zo simpel dat je je niet kunt voorstellen dat het moeilijk is om toe te passen. Het draait allemaal om echte aandacht voor elkaar en goed zorgen voor jezelf en de ander.

  De oefeningen zijn makkelijk, overzichtelijk en inspirerend, wat voor het hele boek geldt. Niet zo’n lijvig werk waar je weer zo veel tijd voor moet uittrekken. In mijn praktijk raad ik ouders vaak aan om het aan te schaffen!

  Wouthiera Crommelin, Praktijk Bloei voor ouders en kinderen

 • Een verademing tussen alle reguliere opvoedingsboeken.’ De kracht zit hem in de inhoud, de manier waarop die gepresenteerd wordt (absoluut niet belerend) en zeker ook in de illustraties. Het boek geeft een goed gevoel, elke keer als ik het lees!

  Birgitte Broersma, Copywriter

 • Mijn ervaring met het werk van Margriet is het vermogen ontwikkelen de innerlijke kracht van het hart tot uitdrukking te brengen. Dit geef je als ouder over aan je kind, waardoor het zich herkend en erkend voelt om te leven vanuit zijn of haar eigen authentieke kracht. Vanuit deze (h)erkenning kan het kind opgroeien volgens zijn of haar waarachtige onaangetaste kracht van het zijn in gelijkwaardigheid met de ouders. Je schept daardoor een evenwichtig gezinsleven waarin krachten gelijk zijn.

  Het enige verschil dat altijd zal blijven, is dat het kind altijd in de ‘rol’ van het kind blijft en de ouders de ‘rol’ van ouders mogen blijven vervullen.

  Yvonne van Houdt, Integraal therapeut

 • Opvoeden vanuit het hart heb ik op een zonnige zondagmiddag in de tuin in één middag uitgelezen. Het gezellige lettertype en de vlotte leesstijl gingen erin als koek. De verhalen zijn zo herkenbaar! De tips zijn door de eenvoud en de manier waarop jullie het hebben geschreven vaak meteen makkelijk toepasbaar in de dagelijkse praktijk van mijn gezin.

  Werkelijk luisteren naar je kind en je eigen gevoelens aan je kind laten zien geven zo veel voldoening, juist omdat zij nu hetzelfde naar mij toe doen.

  Jullie boek pak ik er nog regelmatig eventjes bij. Zo fris ik mijn geheugen op, om zodoende de intensere manier van opvoeden dagelijks toe te passen. Het heeft mijn leven als moeder nog meer kleur en diepgang gegeven. Ontzettend bedankt voor de heldere schrijfstijl en bruikbare tips! Ik kijk uit naar jullie Organizer!

  Bianca Bezemer, moeder van twee dochter van 5 en 3 en een zoon van 4

 • Jullie eigen verhalen zijn mooi parels, die veel algemene problematiek goed illustreren. Een fijn boek. Gefeliciteerd ermee!

  Lise van Dijk, Oma en moeder

 • Margriet Schmitz heeft met haar boek “Opvoeden vanuit het Hart” een goede aanzet gegeven van het kijken naar de ouder/kind relatie. Niet vanuit – zoals de vele boeken die geschreven zijn belerend en molariserend, maar vooral vanuit liefde. Wat ik geef. Krijg ik terug!

  Geen dominerende dogma’s maar vooral luchtigheid en humor, een verfrissende kijk voor het begeleiden van onze kinderen. Grappige tekeningen, kleurrijke kantekening en bovenal goede ideeen om te onthouden, met recht een boek vanuit het hart geschreven.

  Wil Steenland, coach en trainer ISIS Advies

 • Opvoeden vanuit het Hart is je kind te laten voelen dat hij mag zijn wie hij is ook al is hij misschien anders dan jij wel diep in je hart zou willen,dat hij fouten mag maken zonder dat hij zich daarop aangesproken mag voelen. Fouten maken horen bij je ontwikkelingsproces en daarom zeer leerzaam.

  Jonge kinderen moet je vanwege hun jonge leeftijd in bescherming nemen omdat ze het gevaar nog niet kennen. Bij opvoeden vanuit het Hart laat je ze steeds meer gaan (los) naarmate ze ouder worden. Dit proces is voor elk kind anders en daarom is opvoeden ook zo moeilijk. Je mag je eigen onzekerheden niet op hen projecteren door overbeschermend te zijn of ter vergroting van je eigen ego.

  Op het negatieve gedrag van de kinderen wordt nog altijd te veel de nadruk gelegd. Dit maakt hen onzeker. De lat ligt wat de prestaties van de kinderen betreft bij de ouders vaak erg hoog. Altijd moeten ze laten zien hoe goed ze zijn, moeten ze zich bewijzen vanwege het ego van de ouders. Ik denk, afhankelijk van het kind, dat dit uiteindelijk onzekere kinderen kunnen worden. Dit is het tegengestelde van opvoeden vanuit het hart.

  Agnes van Uchelen, Voorzitter Kindertehuizen Bulgarije “geloof, hoop & liefde”

Ervaringen van deelnemers aan de workshop

 • Stiekem hoopte ik een paar praktische oplossingen te krijgen voor de opvoeding van mijn kinderen, maar die kreeg ik niet. Wat ik wel kreeg, was veel waardevoller! Door de oefeningen in de workshop ben ik me (weer) bewust geworden van mijzelf, de relatie met mijn kinderen en de behoefte van mijn kinderen om zichzelf te zijn.

  Dankzij de prikkelende workshop zie ik mijn kinderen weer als drie eigen persoontjes en niet meer als projecties van mijn eigen ideeen en wensen. Ik heb mijn hart voelen kloppen, diep naar binnen gekeken en daar antwoorden op mijn vragen gevonden. Ik weet weer dat ik ‘het’ goed doe.

  Mijn les: zorg goed voor jezelf, kijk wat je echt wilt en belangrijk vindt en leef daarnaar. Dan komt het met de opvoeding van de kinderen ook goed.

  Barbara Ponsteen, GoForIQ, Moeder van drie dochters (1, 3 en 5 jaar), deelnemer workshop

 • Kijk naar jezelf, kijk naar je kind, leer jezelf kennen en leer je kind kennen. Kijk terug, pak de spiegel en neem zo je momenten om te leren van de keuze(s) die je maakt en natuurlijk van de keuze(s) die je kind maakt. Neem daarvoor ook de tijd, praat erover en mijn ervaring is dat er alleen maar nieuwe inzichten bij komen. Dit is niet nieuw in mijn leven, maar ik ben me er nu veel meer van bewust!

  Ik kijk terug op een heel leerzame mooie dag waarop ieder mocht zijn wie hij of zij is, waarop je mocht delen in respect, en dat geeft een heel warm geborgen gevoel. Bedankt daarvoor!

  Eri van Abeelen, Deelnemer workshop

 • Opvoeden vanuit het hart nodigt je letterlijk uit in je eigen hart te kijken en daar te voelen wat jij van je kind kan leren en hoe dat kind zelf heel goed kan aan geven wat het nodig heeft van jou om de wereld in en aan te kunnen.

  Juul Coumans, Moeder en deelnemer workshop

Plaats een reactie

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden noch met anderen gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

Comment spam protected by SpamBam
(2814 spam filtered)