Promotie materialen die u vrijelijk kunt gebruiken
Margriet Schmitz-Darwinkel schrijft columns voor:

Mamas.nl

Mama's is een ontmoetingsplaats voor moeders. Een community of netwerk waarin elke moeder haar stem kan laten horen. Speerpunt binnen Mama's is het vinden van de balans tussen werk, gezin, huishouden en tijd voor jezelf.

In onze snelle en hectische samenleving komt steeds meer behoefte aan rust en bezinning. Niet meer aldoor heel hard lopen, maar af en toe even stilstaan om nieuwe doelen te bepalen. Niet iedereen gunt zichzelf hiervoor de tijd.

LofOnline.nl

Lof is een nieuw tijdschrift en een platform voor moeders met ambitie. Lof inspireert vrouwen die werk en gezin combineren. Lof biedt oplossingen en zet je tegelijkertijd aan het denken over actuele vraagstukken. Lof biedt erkenning, herkenning en inspiratie. Natuurlijk verpakt met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.

Gepubliceerde artikelen:

Boekrecensie Groter Groeien

TweetOpvoeden vanuit het Hart is geen opvoedboek dat je een beetje doorleest en doorbladert. Het is meer een doeboek! Het boek telt eenentwintig hoofdstukken. Die hoofdstukken kun je zien als thema’s. Kies een onderwerp dat op dat moment het beste aansluit bij jouw gezinssituatie. Bijvoorbeeld: ‘Communiceren met je kind’, ‘Gezin in balans’ of ‘Het stellen […]

Gedragsverandering van kinderen begint bij de ouders

door Chaja Zeegers in Trouw

Miljoenen mensen zitten in therapie als gevolg van hun opvoeding en de manier waarop ze in hun jeugd behandeld zijn. En dat terwijl de ouders van deze gekwelde geesten vaak de beste bedoelingen hadden.

“Maar kinderen worden nu eenmaal niet geboren met een handleiding erbij, terwijl er wel een hardnekkige mythe bestaat dat ouders van nature weten hoe ze zich als vaders en moeders moeten gedragen.”

Back to Basics

door Anne Elzinga in J/M

Als broodnuchtere Friezin moet redacteur Anne Elzinga niets hebben van een pedagogische methode met de naam ‘Opvoeden vanuit het hart’: véél te soft. Toch wint de nieuwsgierigheid het en schrijft ze zich in voor een workshop. Een verslag…

Stress, stress, stress na een hele dag werken en natuurlijk nèt te laat van huis weggaan. Ik race door Hoofddorp om nog op tijd te zijn voor de workshop. Een paar minuten voor half acht val ik binnen in de gezellige cursusruimte: grote tafel met broodjes, pan soep, koffie en zoetigheid.

Op de enige lege stoel ligt een papiertje: ‘Deze stoel is gereserveerd voor een heel speciaal persoon.’