Opvoeden vanuit je Hart

(naar het gelijknamige boek van Margriet Darwinkel en Eva Hoffman)

In dit boek lees je alles dat je moet weten over opvoeden: tips, trucs, adviezen, handige oefeningen en praktische dingen die je direct kunt toepassen om nu echt vanuit het hart op te gaan voeden.

 

Experts zeiden over het boek het volgende:

Het boek geeft op speelse wijze ondersteuning bij het opvoeden en begeleiden van kinderen en helpt om de antwoorden op velerlei vragen te vinden.

Een boek met een opmerkelijke invalshoek. Opvoeden is hier tweerichtingsverkeer: je voedt je kind op, en tegelijk leer je veel over jezelf. Dit juich ik toe, want ik geloof dat dit effectiever is dan de topdown benadering die we nog veel om ons heen zien, én bovendien leuker!’.

Marijke Sluijter hoofdredacteur van Educare

Opvoeden vanuit het hart is een echte aanrader voor ouders met jonge kinderen en alle andere volwassenen die met kinderen te maken hebben

Elke ouder vraagt zich met regelmaat af hoe hij of zij het beste in zijn of haar kinderen naar boven kan halen, hen kan stimuleren zichzelf te ontdekken en zich optimaal te ontwikkelen. Opvoeden vanuit het hart is een echte aanrader voor ouders met jonge kinderen en alle andere volwassenen die met kinderen te maken hebben. Een zeer praktisch en helder oefenboek, met liefde vanuit het hart geschreven. Zelfs al zijn je kinderen wat ouder, kun je nog veel inspiratie uit dit boek halen voor de omgang met kinderen en jong volwassenen.
Een grote troost voor ons allen vind ik de beschrijvingen van de eigen ervaringen met hun (klein)kinderen, waarin de schrijfsters soms beschaamd moeten bekennen dat ook zij dit hebben moeten leren met vallen en opstaan. Lieve mensen schaam je maar niet! Zolang je ervan leert voor de volgende keer, zul je steeds liefdevoller worden en écht vanuit je hart leven en opvoeden’.

Yvonne Kleefkens van Hera Instituut voor Snel>Leren, www.snelleren.nl

Succes met alles, je hebt zo’n mooie helder concept, blijf ervoor gaan. Je boek is nog steeds mijn favoriete cadeau aan (nieuwe) moeders en ligt ook altijd op mijn inkijktafel bij een family-yoga workshop.

Marien van Os
Yokidoki
Workshops Kinder & Family yoga

Mijn ervaring in het werk wat Margriet wil overdragen, is het vermogen ontwikkelen, innerlijke kracht van het hart tot uitdrukking te brengen. Dit geeft je als ouder over aan je kind, waardoor het zich herkend en erkend voelt om te leven vanuit zijn/haar eigen authentieke kracht. Vanuit deze(h)erkenning kan het kind opgroeien volgens zijn/haar waarachtige onaangetaste kracht van het Zijn in gelijkwaardigheid met de ouders. Je schept daardoor een evenwichtig gezinsleven waarin krachten gelijk zijn. Het enige verschil wat altijd zal blijven is, dat het kind altijd in de ‘rol’ van het kind blijft en de ouders de ‘rol’ van ouder mag blijven vervullen.

Yvonne van Houdt
Integraal therapeut

Opvoeden vanuit het hart is een prachtig en inspirerend boek dat precies de kern weergeeft van waar het in opvoeding omgaat.
Het is eigenlijk zo simpel dat je je niet kunt voorstellen dat het moeilijk is om toe te passen. Het draait allemaal om echte aandacht voor elkaar en goed zorgen voor jezelf en de ander. De oefeningen zijn makkelijk, overzichtelijk en inspirerend hetgeen voor het hele boek geldt. Niet weer zo’n lijvig werk waar je weer zoveel tijd voor moet uittrekken. In mijn praktijk raad ik het ouders vaak aan om aan te schaffen!

Wouthiera Crommelin
www.bloeiathome.nl

Wij willen ouders en opvoeders laten inzien zien dat het mooiste wat je een kind kunt geven is zichzelf. En dat doe je door als ouder het kind de ruimte geven en het echt te leren kennen, maar ook als ouder bereid te zijn nog te leren en dus jezelf te leren kennen.

De kern van Happy Family Life zit dus niet zo zeer in een bepaalde manier van opvoeden, maar kent zijn oorsprong:

“Als ouders in staat zijn hun kind op te laten groeien tot zichzelf, zetten ze gelukkige kinderen in de maatschappij, die het leven inrichten & leven langs hun eigen uniciteit en unieke karakter. Voor ouders is dit soms een weg terug naar zichzelf en voor kinderen is het de mogelijkheid krijgen (in de context van het gezin) om op te groeien tot zichzelf, met een hoge dosis zelfvertrouwen, zelfkennis en lef”

Geef je kind zichzelf

Zo bepalend als de opvoeding voor het latere leven van een kind is, zoveel vragen doemen bij ouders gedurende het opvoedingsproces op. Want wat is een ‘goede opvoeding’? Hoe denken en leren kinderen, hoe kun je ze begrijpen, maar ook: hoe leer je ze om jou te begrijpen en jouw regels te respecteren? En, minstens zo belangrijk, hoe stimuleer je ze om zichzelf te zijn en te blijven, ondanks de onvermijdelijke noodzaak zich ook te voegen naar geldende normen en waarden? Hoe geef je ze zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde?

Het boek geeft op speelse wijze ondersteuning bij het opvoeden en begeleiden van kinderen en helpt om de antwoorden op velerlei vragen te vinden. Maar meer dan dat: het inspireert ouders aan de hand van heldere tips en oefeningen om samen met hun kinderen te leren en te groeien
Hieronder tref je alvast twee uitspraken aan van professionals die het boek hebben gelezen. Deze wil ik jullie niet onthouden.

bestel het boek

 Wat andere ouders hebben ervaren

Nu kunnen experts nog zo’n positieve mening hebben over het boek, maar zij zijn niet de enigen die er iets over schreven. Regelmatig komen er positieve reacties binnen van mede-ouders! Mensen zoals jij die graag wat ondersteuning willen bij het zijn van ouder. Hieronder lees je enkele van hun reacties.

Als je op zoek bent naar een down-to-earth bewust-ouderschapsboek, moet je volgens mij echt dat van jullie hebben!

Ontvangen van Beatrijs – eindredacteur van Ouders van Nu. Hij staat op nummer 1 in de top 3 van met hart en ziel.

Mijn zoon is 11 jaar en heeft een achterstand in zijn emotionele gedrag dus huilt snel en heeft meer tijd nodig om iets te begrijpen.Maar op school kan hij goed mee komen alleen thuis is het soms een ramp.Met het boek zijn we aan de slag gegaan en we hebben er een hoop uit geleerd zoals elkaar uit laten praten en meer dingen samen doen. Hij verteld nu ook veel meer uit zichzelf en de dag moet gaan zoals dat geplet is anders raakt hij van slag. Zo hebben we dingen aangeleerd met HET-GAAT-ME-LUKKEN-KAARTJES, en ik moet zeggen het is ons gelukt.

Ik zeg dus tegen iedereen dat het boek echt aan te raden is. We begrijpen elkaar veel beter. Ik zie de toekomst weer rooskleurig tegemoet.

met vriendelijke groet
Patricia Water

Afgelopen zomer las ik een stukje in het blad J/M over jouw boek en manier van opvoeden, namelijk vanuit het hart. Ik heb zelf drie kleine kinderen van 5, 4 en 3 jaar jong. Volop in de opvoedingsfase dus. En al een tijdje was ik geïnteresseerd en zoekende naar een manier van opvoeden die bij mij en mijn kinderen past. Na het lezen van het artikel heb ik eigenlijk direct jouw boek besteld. “Opvoeden vanuit het hart” heb ik op een zonnige zondagmiddag in de tuin in een middag uitgelezen. Het gezellige lettertype en de vlotte leesstijl gingen erin als koek. De verhalen zijn zo herkenbaar ! De tips zijn vaak door de eenvoud en de manier waarop jullie het hebben geschreven direct makkelijk toepasbaar in de dagelijkse praktijk van mijn gezin. Het werkelijk luisteren naar je kind en je eigen gevoelens aan je kind laten zien geeft zoveel voldoening, juist omdat zij nu hetzelfde naar mij toe doen.
We zijn nu een paar maandjes verder en ben me gaan verdiepen in het samen ontspannen met mijn kinderen. Ik heb er een speciaal hoekje voor ingericht, een draagbare CD-speler neergezet en lekkere kussens neergelegd. Iedere zaterdag- of zondagavond masseer ik in ieder geval de voetjes van mijn kinderen. Ik heb hierdoor een nog liefdevollere relatie gekregen met mijn kleintjes, juist omdat ik er zoveel uithaal en zij mij er zoveel voor terug geven.
Het eerste wat ik met het-gaat-me-lukken-kaartje en stickers heb “bereikt”, is dat m’n dochter van 5 zich nu helemaal zelf aankleedt in de ochtend voordat we naar school toegaan. Mijn zoon van 4 trekt zelf z’n bedje recht en het werkt zelfs bij mijn jongste dochter van 3. Zij weet nu dat, wanneer ze iets wil, ze niet eerst moet huilen, maar het netjes moet vragen. Je boek pak ik er nog regelmatig eventjes bij. Zo fris ik mijn geheugen op, om zo de goede/intensere manier van opvoeden dagelijks toe te passen. Het heeft mijn leven als moeder nog meer kleur en diepgang gegeven. Ontzettend bedankt voor de heldere schrijfstijl en bruikbare tips !

Groetjes
Bianca Bezemer

Margriet Schmitz-Darwinkel heeft met haar boek “ opvoeden vanuit het hart”een goede aanzet gegeven van het kijken naar de ouder/kind relatie.
Niet vanuit de vele boeken die geschreven zijn belerend en moraliserend, maar vooral vanuit liefde, wat ik geef krijg ik terug.! Geen dominerende dogma’s maar vooral luchtigheid en humor, een verfrissende kijk voor het begeleiden van onze kinderen. Grappige tekeningen, kleurrijke kanttekeningen en bovenal goede ideeën om te onthouden , met recht een boek vanuit het hart geschreven.

Oma Wil 60 jaar

bestel het boek