Lezersaanbieding

Workshop Opvoeden vanuit je Hart

(Naar het gelijknamige boek van Margriet Schmitz-Darwinkel & Eva Hoffman)

11 september van 13.30 – 16.00 uur in het Heart tot Heart centrum in Huizen

Elk kind is uniek en  ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en leert op zijn eigen manier. Maar hoe kun je als ouder elk kind datgene geven wat het  nodig  heeft. Dit is ook wat opvoeden tot een van de meest uitdagende  processen in je leven maakt.
Leer van  andere ouders, wissel ervaringen uit en niet op de laatste plaats  vindt de antwoorden die je hebt over opvoeden in jezelf door met een  open mind en hart te kijken naar wat jouw kind(eren) en jezelf.

Happy Family Life biedt speciaal voor lezers van Ouders van NU een workshop aan waarin ouders leren de kracht van hun  eigen intuïtie te voelen – en te gebruiken. Ze worden op deze manier gestimuleerd om een nieuwe  dimensie aan hun opvoeding toe te voegen. Een  nieuwe dimensie  naast  de veelal overheersende van het hoofd: het Hart.

Inschrijven voor de workshop

Vaag, nee heel concreet! Margriet Darwinkel  laat ouders ervaren en vooral doen. En dat is een beleving op zich. Bovendien is het niet alleen een interessante workshop, maar is er ook bewust gekozen voor locaties waar het heerlijk vertoeven is en waar je nog even lekker een wandelingetje kunt maken om de verkregen inzichten nog even te laten bezinken voordat je weer naar huis gaat. En dat doen we bewust om op deze manier na de workshop nog na te kunnen praten en ervaringen uit te kunnen wisselen met andere ouders. Want ook dat is onderdeel van de filosofie van Happy Family Life; bouw een netwerk van ouders om je heen die je kunnen ondersteunen, die het anders willen en durven te doen.

Programma:

Laat je tijdens deze workshop aan de hand van diverse werkbladen en oefeningen bewust worden van:

–    hoe opvoeden leerzaam en vooral leuk kan zijn;

–    hoe je van elkaar kunt leren binnen het gezin;

–    wat goede communicatie en onderlinge samenwerking is;

–    wat opvoeden vanuit het Hart is, en hoe hoofd en hart kunnen samenwerken

–    wat het gedrag van je kind kan zeggen over het kind en over jezelf.

en

leer van andere ouders, wissel ervaringen uit en niet op de laatste plaats vind de antwoorden die je hebt over opvoeden in jezelf door met een open mind en hart te kijken naar wat jouw kind(eren) en jezelf beweegt.

Inschrijven voor de workshop

Dit is niet de eerste workshop die gegeven wordt. Op eerdere workshops kwamen achteraf deze reacties van andere ouders:

Deelnemers workshops:

Ik vond je workshop ontzettend inspirerend. Tijdens je verhalen en oefeningen kon ik al niet meer wachten om naar mijn kindjes toe te gaan en vanuit mijn hart met ze samen te zijn en te werken. Vanaf nu en voor altijd. Je hebt me weer helemaal op mijn fundament gezet. Vol energie en vol vertrouwen de toekomst tegemoet! Dankjewel!

De kern van je verhaal ligt zo voor de hand, maar waarom drijven we zo af? Ben echt blij dat ik je ben tegengekomen. En ik gebruik je boek voor de nodige opfrissers en inspiratie. Heerlijk. Je materialen zien er ook prachtig uit. Ik stuur al mijn vriendinnen op je af. En mezelf misschien ook nog wel een keer. Ik heb mezelf ‘gereset’. Wat een inzicht! En zo dichtbij. In 2,5 uur! Ben een blijere moeder met blijere kinderen en verheug me op wat komen gaat.

Francien Frensch-Hohmann

Stiekem hoopte ik een paar praktische oplossingen te krijgen voor de opvoeding van mijn kinderen, maar die kreeg ik niet. Wat ik wel kreeg was veel waardevoller! Door de oefeningen in de workshop ben ik me (weer) bewust geworden van mijzelf, de relatie met mijn kinderen en de behoefte van mijn kinderen om zichzelf te zijn. Dankzij de prikkelende workshop zie ik mijn kinderen weer als 3 eigen persoontjes en niet meer als projecties van mijn eigen ideeën en wensen. Ik heb mijn hart voelen kloppen, diep naar binnen gekeken en daar antwoorden op mijn vragen gevonden. Ik weet weer dat ik ‘het’ goed doe.
Mijn les: zorg goed voor jezelf, kijk wat je echt wilt en belangrijk vindt en leef daarnaar. Dan komt het met de opvoeding van de kinderen ook goed.

Barbara Ponsteen
GoForIQ

We hebben het als zeer uitnodigend ervaren om er thuis iets meer mee te gaan doen. De mooie lokatie en ruimte waarin we mochten vertoeven vond ik heel rustgevend, waarin je de energie ook snel kon oppakken.

De oefeningen waren krachtig. Zeker voor mij de knuffel-oefening. Mijn jongste zoon is één groot ‘knuffelbeest’, waarbij deze oefening me dus direkt in verbinding bracht met hem en ik het Lieveheersbeestje uitkoos.  Voor mij heeft deze oefening iets zichtbaars duidelijk gemaakt t.o.v. liefde geven vanuit je hart.
Zo zuiver wat een kind je kan geven en je een spiegel voor kan houden.
Zo zuiver is de Liefde van je kind.

Annelene Steenvoorden

Het is een dag van bewustwording, een dag van erkenning, een dag van delen van elkaars onzekerheden en elkaars wijsheden. In de weken daarna ben ik me erg bewust geworden van alle vormen van gedrag en dat gedrag van je kind en/ of van jezelf een keuze is. Je hebt altijd een keuze!!!!
Kijk naar jezelf, kijk naar je kind, leer jezelf kennen en leer je kind kennen. Kijk terug, pak de spiegel en neem zo je momenten om te leren van de keuze(s) die je maakt en natuurlijk van de keuze(s) die je kind maakt. Neem daarvoor ook de tijd, praat erover en mijn ervaring is dat er alleen maar nieuwe inzichten bijkomen. Dit is niet nieuw in mijn leven maar ik ben me er nu veel meer van bewust!!!

Margriet, ik zie terug op een hele leerzame mooie dag waarin ieder mocht zijn wie hij/ zij is, waarin je mocht delen in respect, en dat geeft een heel warm geborgen gevoel. Bedankt daarvoor!!

Eri

De workshop heeft me bevestigd in mijn wens mijn eigen koers te varen en niet de consultatiebureaudoctrine te volgen. Het pauze nemen en even je eigen gevoel in een situatie durven voelen voor je actie neemt werd ook herbevestigd en werkt gewoon heel goed.

Opvoeden vanuit het hart nodigt je letterlijk uit in je eigen hart te kijken en daar te voelen wat jij van je kind kan leren en hoe dat kind zelf heel goed kan aan geven wat het nodig heeft van jou om de wereld in en aan te kunnen.

J. Coumans

De workshop wordt het in Heart to Heart centrum gehouden.
P/a Visio, bijgebouw
Amersfoortsestraatweg 180
1272 RR HUIZEN

Inschrijven voor de workshop