Over ons

De auteurs

De auteurs van ‘Opvoeden vanuit het Hart’ zijn Margriet Darwinkel en Eva Hoffman.

Het is Margriet haar passie om kinderen en volwassenen te laten leven vanuit hun eigen kern, kracht en essentie. Ze doet dit vanuit haar bedrijf Happy Family Life, dat gericht is op het inspireren van ouders en verzorgers bij het opvoeden van kinderen. Ze ontwikkelt hulpmiddelen voor thuis en geeft diverse workshops en trainingen. Zelf is ze moeder van drie kinderen.

Eva schreef o.a. vele boeken over het ontwikkelen van emotionele intelligentie en het aanwakkeren van zelf-motivatie bij jonge mensen. Beide geven ze workshops voor leraren, kinderen en ouders en schreven dit boek om ouders te laten ontdekken hoe fantastisch en rustgevend het is om je kind(eren) vol zelfvertrouwen op te voeden vanuit het Hart.

Waarom Margriet dit boek wilde schrijven?

Tijdens mijn opleiding leren met Hoofd, Hart en Handen ontmoette ik Eva Hoffman. Zij was een van de gasttrainers uit Engeland, en ze heeft me gegrepen met haar ontluikende manier van uitleggen, en laten leren en ervaren. Toen ik haar meest bekende boek “The Learning Adventure” in handen kreeg wist ik het. Met haar wilde ik mijn boek over opvoeden schrijven, als basiswerk voor Happy Family Life. En dat werd “Parenting from the Heart” en in het Nederlands dus “Opvoeden vanuit het Hart”.

Waarom dit boek voor jou?

Om je te laten ervaren hoe leuk en leerzaam opvoeden is. Om je weer je eigen kracht te laten ervaren, te koesteren en uit te dragen als ouder. Om daarmee op positieve wijze wijze bij te dragen aan het geluk van je kind. En, vooral om te ontdekken dat je het zelf kunt. Eva en ik helpen je op speelse wijze zelf antwoorden te vinden op jouw vragen. We inspireren je aan de hand van heldere tips en oefeningen om samen met je kind(eren) te leren en te groeien. We maken je bewust van wie je bent als ouder en hoe je opvoedt, en waarom. Dit geeft je een compleet nieuwe dimensie aan het opvoeden van je kind: die van het Hart. Het boek is speels en overzichtelijk vormgegeven en staat boordevol inspirerende idee├źn. Een houvast voor elke ouder!
Oefeningen en werkbladen zijn ook zeker geschikt voor gebruik op kinderdagverblijven en scholen.

Inspiratiebronnen

Voor de totstandkoming van het boek is uiteraard gebruik gemaakt van eigen onderzoeken, ervaringen en inzichten, maar hebben we ook geput uit boeken van gerenommeerde andere auteurs, zoals Adele Faber en Elaine Mazlish, Stephen Covey en Jeanne Meijs en Doc Lew Childre, Dr. Laurence D. Martel.